Yrityslahjoitus ja muut tavat tehdä hyvää yrityksenä

Moni toimintansa jo hieman vakiinnuttanut yritys miettii, kuinka voi olla avuksi yhteiskunnalle tai auttaa muita. Tapoja on onneksi monia, siitä pitää huolen ainakin erilaiset järjestöt. Mutta on paljon myös tapoja miten voi toimia oma-aloitteisestikin. Jokaisella on omat vahvuutensa ja resurssinsa, ja seuraavassa halutaan tuoda esille ideoita kuinka hyödyntää niitä.

 

Yrityslahjoitus järjestöjen kautta

Kuten aiemmin mainittu, on olemassa paljon eri järjestöjä ja avunkohteita. Jos onnistuu löytämään yritykselle sopivan kohteen, voi heidän kauttaan yleensä tehdä lahjoituksia hyvin monin tavoin. Ne voi olla kuukausittain tapahtuvia rahansiirtoja, yksittäisiä yrityslahjoituksia rahana tai vaikkapa tavaralahjoituksia. Myös erilaiset yhteistyötavat ovat mahdollisia. Tällaisista hyvänä esimerkkinä ovat muun muassa keräyskampanjat, yhteistapahtuma tai järjestön myyntituote omassa tuotevalikoimassa, josta tulot menevät keräyskohteeseen. Eikä vaihtoehdot siihen lopu. Monet järjestöt ovat avoimia keskustelemaan uusista tavoista tehdä keräysyhteistyötä, jos yrityksellä on jokin luovempi idea. Yrityslahjoituksia voi tehdä esimerkiksi Pelastusarmeija:n kautta.

 

Oma lahjoitustempaus

Yritykset voivat järjestää täysin oman tapahtuman tai tempauksen. Se voi olla myyjäiset tai huutokauppa, josta kaikki tulot annetaan suoraan autettavaan kohteeseen. Jos taas haluaa antaa rahalahjoituksen sijaan tavaralahjoituksen, voi yritys antaa omia tuotteitaan tai yrityksen henkilökunta voi kerätä itselleen tarpeettomat, mutta lahjoituskohteeseen sopivat vaatteet ja esineet yhdeksi isoksi lahjoitukseksi.

 

Lahjoituskeräys kotisivuille tai verkkokauppaan oston yhteyteen

Helppo tapa auttaa yrityksenä on tehdä lahjoituksen keräys nettisivuille omia asiakkaita varten tai sitten antaa asiakkaan ostoksesta pieni osa keräykseen. Monet järjestöt auttavat tämän tyyppisen keräyksen toteutuksessa. Erityisen kätevä yrityslahjoitusmuoto verkkokaupalle tai myymälälle.

 

Konkreettinen apu

Varsinkin erilaisina kriisiaikoina tarvitaan auttavia käsiä ihan käytännön asioihin. Yrityksellä voi olla periaate, että vaikeina aikoina heiltä vapautetaan työvoimaa auttaa yhteiskuntaa. Eikä tällaiseen apuun tarvita edes kriisiaikaa, vaan hyvänä esimerkkinä vanhukset tarvitset apua päivittäin, varsinkin yksinäisyyden ehkäisyyn. Vähävaraiset lapsiperheet ja yksinhuoltajat tarvitsevat usein konkreettisesti apua lasten koulunkäynnin tai harrastusten kanssa. Viime vuosina myös kasvava apua tarvitseva joukko ovat maahanmuuttajat, joiden kotiutumista, sopeutumista uuteen kulttuuriin ja työllistymistä moni yritys voisi edesauttaa. Jokainen teko ratkaisee ja sillä voi olla paljon pitkäkestoisempi vaikutus kun yksittäisellä lahjoituksella.


jaa